donderdag 10 januari 2013

Is pittig eten gezond?


Is pittig eten eigenlijk gezond?


Het ingrediënt dat de chilipeper zijn brandende sensatie geeft, is capsaïcine. De brandende hitte die dit ingrediënt veroorzaakt, wordt ingedeeld op de Scoville-schaal. Een rode paprika heeft een Scoville-waarde van 0, een jalapeño zit rond de 2500 tot 8000 en de heetste peper ter wereld, de speciaal daarvoor gekweekte Rinidad Moruga Scorpion, brandt met 1 miljoen Scovilletjes tegelijk een gat in je slokdarm. Maar is dat gezond?

FIJN VOOR DE LIJN
Volgens food-auteur Harold McGee is de score ‘tamelijk positief’. Chilipeper heeft een ontsmettende werking op voedsel, bevat veel vitamine C en is koortsverdrijvend. En het is goed voor de lijn. Het stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de lichaamstemperatuur zodat je meer verbrandt (slank), het bevordert de spijsvertering (slanker) en het geeft een ‘vol’-signaal aan de hersenen (slankst). Waarom er nog geen pepperspraydieet (1 tot 5 miljoen Scoville) bestaat... ik snap het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten