pompoenbroodjes met geroosterde paprikarelish
Snacks & hapjes
Aantal personen: 6
groene olijven , pompoen , paprika , peterselie
Vegetarisch
Slow food (minimaal 1 uur werk)
Lekker lente
Aantal personen: 6
groene olijven , pompoen , paprika , peterselie
Vegetarisch
Slow food (minimaal 1 uur werk)
Lekker lente
INGREDIËNTEN
375 g bloem
1½ tl instant gist
50 g boter
250 g pompoen, gaargekookt
1 ei, losgeklopt
4 el maple syrup (of ahornsiroop)
½ tl kaneel
Voor de relish
100 g groene olijven met piment, grof gehakt
2 geroosterde paprika’s uit pot, grof gehakt
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
60 ml olijfolie
1 tl grove mosterd
Extra: keukenmachine
375 g bloem
1½ tl instant gist
50 g boter
250 g pompoen, gaargekookt
1 ei, losgeklopt
4 el maple syrup (of ahornsiroop)
½ tl kaneel
Voor de relish
100 g groene olijven met piment, grof gehakt
2 geroosterde paprika’s uit pot, grof gehakt
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
1 teen knoflook, geperst
60 ml olijfolie
1 tl grove mosterd
Extra: keukenmachine
BEREIDING
Roer bloem en gist door elkaar. Meng de helft van de boter, pompoen, ei, maple syrup, kaneel en 50 ml water door elkaar en pureer in de keukenmachine. Meng dit door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 60 min rijzen.
Strooi een beetje bloem op het werkvlak en kneed het deeg nogmaals goed door. Vorm er 12 kleine bolletjes van en leg ze op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven op 220˚C. Laat de bolletjes nog 30 min afgedekt rijzen. Smelt de resterende boter en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes in 15 min goudbruin.
Meng voor de relish de olijven, paprika en peterselie met knoflook, olie en mosterd. Laat 30 min staan voor gebruik. Serveer bij de (warme) broodjes. Lekker met oude kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten