donderdag 1 november 2012

pompoenbroodjes met geroosterde paprikarelish

pompoenbroodjes met geroosterde paprikarelish
print Snacks & hapjes
print Aantal personen: 6
print groene olijven , pompoen , paprika , peterselie
print Vegetarisch
print Slow food (minimaal 1 uur werk)
print Lekker lente
INGREDIËNTEN
print 375 g bloem
print 1½ tl instant gist
print 50 g boter
print 250 g pompoen, gaargekookt
print 1 ei, losgeklopt
print 4 el maple syrup (of ahornsiroop)
print ½ tl kaneel
print Voor de relish
print 100 g groene olijven met piment, grof gehakt
print 2 geroosterde paprika’s uit pot, grof gehakt
print 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
print 1 teen knoflook, geperst
print 60 ml olijfolie
print 1 tl grove mosterd
printExtra: keukenmachine

BEREIDING
Roer bloem en gist door elkaar. Meng de helft van de boter, pompoen, ei, maple syrup, kaneel en 50 ml water door elkaar en pureer in de keukenmachine. Meng dit door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 60 min rijzen.
Strooi een beetje bloem op het werkvlak en kneed het deeg nogmaals goed door. Vorm er 12 kleine bolletjes van en leg ze op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven op 220˚C. Laat de bolletjes nog 30 min afgedekt rijzen. Smelt de resterende boter en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes in 15 min goudbruin.

Meng voor de relish de olijven, paprika en peterselie met knoflook, olie en mosterd. Laat 30 min staan voor gebruik. Serveer bij de (warme) broodjes. Lekker met oude kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten