Food Fashion Visagie Fotografie Trends Film Interieur Media Kunst
zaterdag 17 november 2012
Kruidnoten met witte chocolade en cacao
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
150 g donkerbruine basterdsuiker
1/2 bakje koek- en speculaaskruiden (a 20 g)
100 g koude boter
2 el melk
100 g witte chocolade, in kleine stukjes
1 el cacaopoeder
Bereiden
Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2
messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm
een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven
voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier
beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12
min. gaar en laat helemaal afkoelen. Doe de chocolade in een steelpan,
hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten
(au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en
daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard
is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten