zaterdag 27 oktober 2012

Chocolade cake zonder oven

Chocoladecake zonder ovenDit is een fantastische cake die je zonder oven maakt, erg makkelijk en heerlijk voor nu het kouder wordt en de kachel weer aangaat...lekker bij de thee of koffie.......geniet ze!
 
INGREDIËNTEN
print 300 g extra pure chocolade, in stukjes
print 125 ml slagroom
print 100 g boter, in blokjes
print 100 g amarettikoekjes
print 40 g witte meringue*
print Extra: cakeblik van ca 10x25 cm, plasticfolie

BEREIDING
Bevochtig de binnenkant van de cakevorm met water en bekleed met plasticfolie. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de slagroom en boter al roerend op heel laag vuur. Haal van het vuur. Breek de amarettikoekjes en de meringue in niet al te kleine stukjes. Schep koekjes en meringue door de chocolade. Schep het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat de cake minimaal 2 uur opstijven. Haal de cake 10 min voor het serveren uit de koelkast. Haal uit de vorm en snij in dunne plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten